Nieuw onderzoek naar nachttrein goed ontvangen

Gepubliceerd: Donderdag 18 mei 2017 21:54

Nieuw onderzoek naar nachttrein goed ontvangen

OSS - De Osse raad reageerde donderdagavond overwegend positief op het nieuwe onderzoek naar de impact van de nachttrein. Op verzoek van omwonenden en de raad worden binnenkort nieuwe metingen gedaan naar de overlast van de nachttrein.

Wethouder Den Brok gaf tot tevredenheid van de raad aan dat er niet op drie, maar op vier punten geluidsmetingen rond het spoor tussen de Osse haven en het station worden gedaan.

Onafhankelijke partij

Ondanks de overwegend positieve reacties, waren er ook vragen over de invulling van het onderzoek. Toiny Beckmann, één van de omwonenden, vroeg zich af wat er gebeurt met de metingen die Sensornet doet in het nadere onderzoek. De bewoonster van de Adelaar ziet graag dat de metingen niet door iemand van de gemeente, maar door een onafhankelijke partij worden geduid.

Slaap van kinderen
Adri Geerts van de SP vroeg de wethouder of er in het gezondheidsonderzoek ook rekening wordt gehouden met de slaap van kinderen die langs het spoor wonen. Geerts wil dat daar in het vervolgonderzoek rekening mee wordt gehouden door op verschillende tijden de impact van de nachttrein te meten.

Expertise inschakelen
Als de metingen van Sensornet geen duidelijk resultaat opleveren, maar in grijs gebied blijven, wordt volgens wethouder Den Brok 'expertise ingeschakeld om de resultaten te duiden'. De vraag van Geerts noemde de wethouder wat 'ingewikkeld'. "De gevolgen voor bepaalde doelgroepen op bepaalde tijdstippen meten, kan ik niet toezeggen", besluit Den Brok.

Deel deze pagina: