Lotgenotencontact angst- en dwangklachten

ma 28 mei

Lotgenotencontact angst- en dwangklachten

Nieuwe groep lotgenotencontact angst- en dwangklachten in Oss
Op 9 april start de Angst, Dwang en Fobie stichting weer met een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten. De ADF stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- en dwangklachten kunnen praten over hun ervaring. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.
Er wordt niet veel gepraat over leven met een angst- of dwangstoornis, maar veel Nederlanders hebben hier dagelijks mee te maken. Hoewel er wel meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij  met hun klachten om moeten gaan.
In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angst- en dwangstoornis. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld paniekklachten, hyperventilatie, PTSS, hypochondrie, sociale angst, smetvrees, controledwang en teldwang. Alle deelnemers hebben angst- en/of dwangklachten in meer of mindere mate, en hier over praten zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.
Wanneer? Maandag 9 april, 30 april, 28 mei, 18 juni en 9 juli
 Hoe laat? Van 19.30 uur tot 21.30 uur
 Waar? GGZ Oost Brabant, Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss
Voor extra informatie en aanmelden: www.adfstichting.nl. Heeft u vragen, bel dan 0343-521031 of stuur een mailtje naar lotgenotencontact@adfstichting.nl.