Lezing Rosanne Hertzberger

zo 19 nov

Lezing Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger over wantrouwen in wetenschap

In Groene Engel in Oss is zondag 19 november een lezing van schrijver, columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger. Zij is onder meer bekend van het boek ‘Ode aan de E-nummers’ waarin ze tal van mythes over voedsel en gezondheid aan flarden schrijft. De lezing is een initiatief van Bibliotheek Oss.

In ‘Ode aan de E-nummers’ vraagt Hertzberger zich af waarom er opeens zo’n stemming wordt gemaakt tegen E-nummers en technologische vernieuwing in de voedselindustrie. Ze noemt dit fenomeen ‘technofobie’ en waarschuwt dat we aan het ‘ont-ontdekken’ zijn, door belangrijke technologische uitvindingen van de afgelopen decennia verdacht te maken.

Rosanne Hertzberger staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. In VPRO Zomergasten, waar ze de eerste gast was van het nieuwe seizoen, uitte ze kritiek op mensen die hun kinderen weigeren te vaccineren en op zogenoemde kruidenvrouwtjes die dure diëten verkopen en de wetenschap ondermijnen.

De lezing van Hertzberger maakt onderdeel uit van een serie bijeenkomsten over het boek ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari dat dit najaar door de bibliotheken in Oss, Uden en Veghel wordt gelezen en besproken. Deze 'kleine geschiedenis van de toekomst' staat stil bij de enorme veranderingen die ons staan te wachten als gevolg van technologie. Denk aan maatschappelijke en technologische veranderingen als 3D-printing, drones, artificiële intelligentie, robots e.d.

De aanvang van de lezing is 14.00 uur. Kaarten zijn 12,50 euro voor niet-leden en 10 euro voor leden van de bibliotheek en verkrijgbaar via de website www.nobb.nl en bij alle vestigingen van de NOBB.