Landelijke VVD lijkt rijen te sluiten in conflict met Wagemakers

Gepubliceerd: Dinsdag 15 mei 2018 16:36

Landelijke VVD lijkt rijen te sluiten in conflict met Wagemakers

OSS - De landelijke VVD lijkt de rijen te sluiten in het conflict met wethouder Gé Wagemakers. De Ossenaar mag de partij in Oss niet meer vertegenwoordigen. Dat hebben de liberalen per brief laten weten. Ondertussen is Wagemakers positief gestemd over de toekomst, mede door spontane aanmeldingen bij zijn nog naamloze partij.

"We hebben de heer Wagemakers een brief gestuurd waarin we hem zeggen dat hij de VVD in Oss niet meer mag vertegenwoordigen", aldus een woordvoerster van de partij. Verder grijpt de VVD niet in. Ook niet als Wagemakers ergens anders wethouder zou kunnen worden. "Dat is aan de lokale afdelingen in andere gemeenten. De heer Wagemakers mag ook gewoon lid blijven van de VVD", stelt de woordvoerster.

Brievenbus
Wagemakers zegt nog geen brief te hebben gezien. "Die zal wel in de brievenbus liggen", laat hij droogjes weten. Hij ving al eerder bot bij de VVD, maar dan bij de lokale en regionale afdeling. Hij wilde de notulen zien van de fractievergadering waarin er besloten werd dat hij géén wethouderskandidaat mocht zijn namens de partij. Hij was zelf niet bij die vergadering. "Maar ik heb heel sterk het vermoeden dat de stemming niet 3-1 was tegen mij, maar 2-2 gelijk. En dat moet genotuleerd zijn. Die notulen krijg ik echter niet. Ik heb te horen gekregen dat ik die niet krijg op advies van de regionale VVD. Ze houden de bol op slot." Op 22 mei is volgens Wagemakers een ledenvergadering. "Ik heb er nog geen uitnodiging voor gehad, maar die verwacht ik nog wel te krijgen. Ik ben immers nog altijd lid."

Nieuwe partij
Ondertussen is Wagemakers druk bezig met zijn nog naamloze partij. Na het zomerreces komt hij met een naam voor zijn fractie. Hij is positief gestemd, mede door de steun die hij ontvangt. "Ik heb al tien aanmeldingen gehad van tien potentiële burgerraadsleden die mij willen helpen. Daar moet ik er uiteindelijk drie van kiezen. Daarnaast heb ik al een secretaris. Er is een nieuwe lokale partij geboren." Wagemakers gaat wel verhuizen in de raadszaal. Nu zit hij nog naast de VVD-fractie. "Ik heb al gehoord dat ik een ander plekje krijg. Zoals het nu is, is het vooral vervelend voor de VVD heb ik begrepen. Mij maakt het niet uit. Ik voel me overal in de gemeenteraad thuis."