Joel Thomas (FC Oss): 'Ik ga een uitdaging niet uit de weg'

Gepubliceerd: Maandag 10 juli 2017 13:18

Joel Thomas (FC Oss): 'Ik ga een uitdaging niet uit de weg'

OSS - Joel Thomas is vandaag gepresenteerd als de nieuwe spits van FC Oss. De 30-jarige Fransman kijkt uit naar zijn avontuur in Oss. Tegelijkertijd zoekt hij ook zekerheid.

"FC Oss nam contact met me op en ik was na een paar gesprekken erg enthousiast", legt de 1.90 meter lange spits in vloeiend Engels uit. "De manier van spelen, de filosofie van de club... ik kon me er wel in herkennen. Ik had meer opties, maar FC Oss had het beste verhaal. Ik heb er zin in." In Oss mag Thomas gaan proberen om topschutter Tom Boere op te volgen. Die spits scoorde 33 keer in 38 wedstrijden en verdiende een transfer naar Eredivisionist FC Twente.

Thomas scoorde er 7 in 32 wedstrijden voor FC Dordrecht. "Met FC Dordrecht was het vorig jaar erg moeilijk. Gelukkig hebben we degradatie kunnen voorkomen. Ik weet dat Boere er veel heeft gescoord hier en je kunt alleen maar respect voor hem hebben. Maar ik ga een uitdaging niet uit de weg. Het was best een paradox hier vorig seizoen. Boere werd topscorer, maar de club eindigde op de vijftiende plek. Als ik dit jaar minder scoor dan Boere, maar FC Oss een stuk hoger eindigt, ben ik ook tevreden. Het is aan ons om het goede van vorig seizoen, het scoren, te behouden. En dan moeten we vervolgens het mindere van vorig seizoen, het aantal tegendoelpunten, weglaten."

Clubs
Door de jaren heen speelde Thomas voor een fiks aantal clubs. Hij speelde in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Engeland, Schotland en Roemeniƫ voordat hij in Nederland neerstreek. "Wat ik net over Boere zei, zeg ik nu weer: ik ga een uitdaging niet uit de weg. Overal heb ik ervaring op kunnen doen. Ik denk dat de Nederlandse speelstijl het dichtste bij de Franse komt, maar dan is het hier wat minder fysiek."

Zekerheid
Voor een spits die het avontuur opzoekt, getuige de hoeveelheid clubs die hij de afgelopen jaren diende, is hij persoonlijk iemand die zekerheid zoekt. "Ik wilde graag in Nederland blijven. Ik ben dertig jaar en heb twee kinderen. De oudste spreekt al Nederlands en gaat hier naar school. Ik wil ook in Oss blijven wonen, we zoeken nu naar een woning."