Herdenking Arend Mintjes en Geraard Hoekman

Gepubliceerd: Maandag 26 maart 2018 17:17

Herdenking Arend Mintjes en Geraard Hoekman

OSS – Op begraafplaats Hoogen Heuvel in Oss werden maandag opperwachtmeester Arend Mintjes en Geraard Hoekman, wachtmeester van de Marechaussee, herdacht. Het was maandag precies 125 jaar geleden dat Hoekman werd vermoord door de bende van Oss.

Maandag werd ook meteen de gerestaureerde grafsteen van Hoekman onthuld. Deze was aan een opknapbeurt toe. Wachtmeester Hoekman speelde een belangrijke rol bij de aanpak van de landelijk beruchte Osse criminaliteit.

Burgemeester Wobine Buijs en brigadegeneraal Vincent Egbers van de Marechaussee onthulden maandag twee informatieve bordjes bij de graven van Mintjes en Hoekman. Enkele leden van het korps Koninklijke Marechaussee begeleidden de bijeenkomst met muziek.