Heel DESO voetbalt niet komend weekend, KNVB doet onderzoek naar DESO 5

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 13:56

Heel DESO voetbalt niet komend weekend, KNVB doet onderzoek naar DESO 5

OSS - Na het terugtrekken van DESO 1 uit het bekertoernooi voor komende zondag is inmiddels ook duidelijk dat de overige teams van DESO dit weekend niet spelen. DESO 5 en het damesteam van de Ossenaren moesten allebei tegen teams van NLC'03, maar de wedstrijden gaan niet door.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat DESO 1 zondag niet speelt tegen Berghem Sport voor het bekertoernooi. En nu is ook duidelijk dat DESO 5 en DESO VR1 niet spelen. Op Voetbal.nl zijn de wedstrijden voor komende zondag uit het systeem verwijderd. "Ik wist dat de dames niet zouden spelen zondag", aldus Chris Hol, wedstrijdsecretaris van NLC'03. "Daarover was al contact geweest met DESO. Zij wilden niet spelen."

Onderzoek naar DESO 5
De wedstrijd van DESO 5 is door de KNVB geschrapt. "Er loopt een onderzoek naar dat team naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen zondag", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Tot het onderzoek af is gerond, spelen zij geen wedstrijd. Wanneer het klaar is weet ik niet." De komende twee wedstrijden (12 en 19 november) worden niet gespeeld door DESO 5. "De aanklager amateurvoetbal is nu bezig met het opvragen van verklaringen."

Voor de komende weken staan er voor DESO 1, DESO VR1 en DESO 5 nog wel wedstrijden op het programma. Of die ook daadwerkelijk gespeeld gaan worden is onduidelijk.

Afgelopen dinsdag maakte Dtv bekend dat DESO 1 zich terugtrok uit de eerste klasse en dat het bestuur opstapte. Diezelfde avond werd bekend dat men de stekker uit de club wil trekken. Afgelopen zondag na de stadsderby DESO - TOP (1-1) werd er gevochten in de kantine waarbij enkele spelers van het eerste team en bestuursleden mishandeld werden door leden van de club. De spelers en bestuursleden voelen zich niet meer veilig en zijn gestopt. Er is vooralsnog geen aangifte gedaan bij de politie. Inmiddels is er een groep leden opgestaan die de club in stand wil houden. Zij spelen in het vijfde team van DESO. Bij Kliknieuws en het Brabants Dagblad geven zij aan dat er sprake is geweest van 'een opstootje' in de kantine.