Geld voor nieuwbouw scouting Geffen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 17:57

Geld voor nieuwbouw scouting Geffen

GEFFEN – Oss trekt 430.000 euro uit voor de bouw van een accommodatie voor de scouting, het gilde en het jeugdvakantiewerk in Geffen. Het nieuwe onderkomen komt te liggen aan de Kerkesteeg.

In 2015 en 2016 heeft de gemeente Oss samen met de dorpsraad, de inwoners en verenigingen uit Geffen gewerkt aan de Voorzieningenkaart Geffen 2030. In dat advies bleek de Kerkesteeg de meeste geschikte locatie, omdat het in een natuurlijke groene omgeving in het buitengebied ligt.

De drie verenigingen zaten de afgelopen jaren in tijdelijke onderkomens. De scouting verhuisde in 2015 naar de kelder van het oude gemeentehuis in Geffen. Door bezwaren, procedures en de aanwezigheid van een dassenburcht duurde het vinden van een geschikte locatie erg lang.