Geitenhouder in Herpen wil toch uitbreiden

Gepubliceerd: Donderdag 20 juli 2017 20:33

Geitenhouder in Herpen wil toch uitbreiden

HERPEN – Geitenhouder Arjan van de Ven wil zijn bedrijf, waar in 2007 de Q-koort uitbrak, toch uitbreiden met extra geiten. Een jaar geleden trok de geitenhouder zijn vergunningsaanvraag voor uitbreiding nog in wegens protest van omwonenden.

De aanvraag voor de uitbreiding ligt volgens Anja van de Ven al een paar maanden bij de gemeente. "De gesprekken met de gemeente lopen nog. Het is een eerlijk gesprek en er wordt goed naar ons geluisterd", zegt Van de Ven. Het recente besluit van de provincie dat het bouwen van nieuwe geitenstallen verhindert, staat de plannen van de geitenhouder in Herpen niet in de weg. Het bedrijf wil geen extra stallen, maar meer geiten.

Q-koorts
De geitenhouder wil eerst in gesprek met omwonenden om zorgen over de Q-koorts weg te nemen. "Een gesprek van mens tot mens helpt altijd", legt Anja van de Ven uit. Ze begrijpt de angst voor de ziekte - waar 74 mensen door om het leven kwamen - van de dorpelingen wel. "Een angst is persoonlijk en reëel", vindt Van de Ven. De strengere maatregelen die sindsdien van kracht zijn, zouden volgens de geitenhouder een uitbreiding inmiddels veiliger maken.

Het is nog niet bekend wanneer de gesprekken met de omwonenden plaatsvinden. "Het is eerst in ieder geval vakantie", aldus Van de Ven.

Lees ook
Staten stemmen in met strengere maatregelen boeren
Geitenhouder: 'Maatregel provincie misschien wel goed'
10 miljoen euro voor Q-koortsslachtoffers