Geitenhouder houdt te veel geiten volgens buurtbewoners Herpen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 14:14

Geitenhouder houdt te veel geiten volgens buurtbewoners Herpen

HERPEN - Geitenhouder Van de Ven, bij wie in 2007 de Q-koorst uitbrak, houdt op momenten meer geiten dan is toegestaan. Dat schrijven buurtbewoners in een brief aan de gemeente Oss.

De brief is in eerste instantie aan de geitenhouder overhandigd en is later aan de gemeente aangeboden. "We hadden het gevoel dat we niet doordrongen tot de familie Van de Ven", zegt Herpenaar Willie de Veer. “Terwijl we allemaal op een hoorzitting waren, zijn er vijf vrachtwagens vol geiten afgevoerd. Toen de gemeente daarna ging controleren, was er precies het aantal geiten dat is toegestaan aanwezig”, aldus De Veer.

Geitenhouder Van de Ven ligt al langer overhoop met de buurt omdat hij zijn bedrijf wil uitbreiden met meer geiten. Dat ligt gevoelig in het dorp, waar nog veel mensen kampen met de Q-koorts die in het bedrijf uitbrak. “Zolang de familie probeert de vergunningsaanvraag door te drukken, zullen wij het proberen tegen te gaan”, zegt De Veer.

Anja van de Ven wil niet bevestigen of ontkennen of er inderdaad meer geiten dan toegestaan in het bedrijf zijn geweest. Van de Ven laat wel los: “Het is heel goed dat mensen voor hun rechten opkomen. Dat is goed voor het buurtgevoel.” Van de Ven verwacht de dorpbewoners binnen drie weken een reactie op hun brief te geven.

Lees ook:
Geitenhouder in Herpen wil toch uitbreiden
'Laat de geitenhouder maar verhuizen, dan is heel Herpen blij'
Geitenhouder: 'Maatregel provincie misschien wel goed'