Fonkeling wil jaarlijkse autoloze schooldag

Gepubliceerd: Donderdag 15 juni 2017 10:53

Fonkeling wil jaarlijkse autoloze schooldag

BERGHEM – Er waren aanzienlijk minder auto’s vanmorgen tijdens de autoloze schooldag bij basisschool De Fonkeling in Berghem. Ouders en scholieren hadden gehoor gegeven aan de oproep van de school om te voet of met de fiets te komen.

“Een enkeling kwam nog met de auto, maar dat waren er echt maar een paar”, zegt Kim Gerrits, bouwcoördinator van de bovenbouw en lid van de werkgroep Verkeersveiligheid Fonkeling. “Het idee is om vanaf nu jaarlijks een autoloze schooldag te houden.”

De actie is bedoeld om de verkeersveiligheid rond de school de vergroten. Eerder waren er al flyeracties door leerlingen in de wijk en de gemeente maakte de kruisingen rond de school met zebrapaden overzichtelijker.

Goede voorbeeld
Wethouders Frank den Brok en Kees van Geffen gaven het startsein van de actie door het goede voorbeeld te geven. Zij arriveerden al op tijd per fiets bij De Fonkeling.

De straat is overigens tot half drie vanmiddag afgesloten. De leerlingen spelen er en oefenen verkeerssituaties  op het Mobiele Verkeersplein van Veilig Verkeer Nederland dat is aangelegd op het schoolplein.

Deel deze pagina: