FC Oss wint herhaling van Jong AZ: 2-1

Gepubliceerd: Maandag 23 oktober 2017 21:48

FC Oss wint herhaling van Jong AZ: 2-1

OSS - FC Oss heeft de herhaling van FC Oss - Jong AZ gewonnen. In het Frans Heesen Stadion wonnen de Ossenaren met 2-1.

De wedstrijd van vanavond was een herhaling. Eerder in het seizoen bij FC Oss - Jong AZ hadden de gasten negen minuten te lang een 'te oud' team en dus moest de wedstrijd worden overgespeeld. FC Oss-trainer Klaas Wels koos voor dezelfde basiself als tegen FC Den Bosch.

Beide ploegen begonnen het duel met schoten van afstand, maar Huseyin Dogan was namens FC Oss het dichtste bij een treffer. Zijn vrije trap na bijna een kwartier spatte uiteen op de lat. De Ossenaren hadden in de eerste helft het initiatief en na ruim twintig minuten viel de 1-0. Een corner van Istvan Bakx verdween via Rick Stuij van den Herik of een Alkmaarse verdediger in het doel van de gasten. En vlak voor rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Stuij van den Herik werd naar de grond getrokken bij een corner en scheidsrechter Van Herk gaf een penalty. Dat was een koud kunstje voor Fatih Kamaci: 2-0.

Slecht uit de rust
FC Oss kwam niet goed uit de rust en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Na ruim vijf minuten viel al de 2-1 toen Fred Friday namens de gasten profiteerde van slecht uitverdedigen aan Osse zijde na een corner. Tien minuutjes later was Richard van der Venne dichtbij de 3-1, maar zijn wippertje was een prooi voor Jong AZ-doelman Nick Olij. Vervolgens kwamen de gasten wat meer opzetten en FC Oss-doelman Xavier Mous moest een uitstekende redding fabriceren op een kopbal van Owen Wijndal. Naarmate de tijd vorderde kwamen er voor FC Oss de ruimtes in de Alkmaarse defensie, maar de Ossenaren weigerden te profiteren van de mogelijkheden. Daardoor bleef het nog lang (te) spannend voor het thuispubliek. Beide ploegen waren op het einde helemaal kapot, mede door de inspanningen van afgelopen vrijdag. Maar de Ossenaren trokken de overwinning over de streep en staan nu op een vierde plek.

FC Oss:
Mous, Fleuren, Piqué, De Regt, Stuij van den Herik,Van der Sluijs, Dogan, Bakx (67. Kaak), Van der Venne (72. Van de Sande), Kamaci, Quekel (90. De Sa)