FC Oss weer terug aan kop Jupiler League

Gepubliceerd: Dinsdag 12 september 2017 15:00

FC Oss weer terug aan kop Jupiler League

OSS - FC Oss staat weer bovenaan de Jupiler League nadat concurrent Jong Ajax gisteren punten verspeelde tegen RKC Waalwijk (1-1). Bij de Ossenaren genieten ze logischerwijs van de status van koploper.

"Hartstikke mooi dat we bovenaan staan. Naar Jong Ajax kijken we niet zo, daar hebben we toch geen invloed op. Maar met tien punten uit vier wedstrijden zijn we heel tevreden", zegt FC Oss-trainer Klaas Wels. Vorig seizoen draaide FC Oss anoniem mee met een vijftiende plek als eindstation. Wat maakt de ploeg dit seizoen zo anders dan vorig seizoen? "Ik wil wel even zeggen dat we pas vier wedstrijden onderweg zijn, dus het kaf is nog lang niet van het koren gescheiden. Maar ik denk dat deze ploeg wat zakelijker is."

Verbeterpunten
Toch is nog niet alles hosanna bij de Ossenaren. Wels ziet namelijk genoeg verbeterpunten. "Als je ziet hoe wij voetballen op de training, dan zie ik dat nog niet structureel terug in wedstrijden. En dan zou je uit bij SC Telstar (3-3 nadat FC Oss met 0-2 voor stond, red.) niet zo in de problemen komen. Dus dat kan beter."

Fijne start
Voor Wels is het zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke bij FC Oss. Om dan na vier speelronden bovenaan te staan is een fijne start, al zet Wels zichzelf niet op de voorgrond. "Ik denk dat voor elke trainer zo'n start fijn is. Of je nu tien jaar trainer bent of niet. Maar het gaat goed. En als het goed gaat met het team, gaat het goed met de supporters en dan gaat het ook goed met de trainer. Ik ben een onderdeel van FC Oss en met z'n allen willen we er het beste van maken."  Aankomende vrijdag speelt FC Oss in het Frans Heesen Stadion tegen het bezoekende Jong AZ.