FC Oss vrijdag op bezoek bij FC Emmen

Gepubliceerd: Woensdag 25 oktober 2017 18:44

FC Oss vrijdag op bezoek bij FC Emmen

OSS - FC Oss mag aankomende vrijdag de reis maken naar FC Emmen. De ploeg van trainer Klaas Wels neemt het als nummer vier op tegen de nummer zeven van de ranglijst. Winnen betekent een gaatje slaan met de Drenthse ploeg, verliezen betekent het zakken van een paar plaatsen.

FC Oss en FC Emmen hebben in ieder geval één zaak gemeen: ze hadden allebei Jong AZ als laatste tegenstander. Afgelopen vrijdag verloor FC Emmen met 2-1 bij Jong AZ en afgelopen maandag won FC Oss met diezelfde cijfers van de Alkmaarders. Voor de Ossenaren scoorde Fatih Kamaci vlak voor rust de 2-0 nadat een Alkmaarder even eerder de bal in eigen doel werkte. Vlak na rust scoorde Fred Friday namens de gasten de 2-1, maar de Ossenaren hielden stand.

Na rust
Met het aanhalen van het doelpunt van Jong AZ na rust komt er een klein pijnpuntje van de Ossenaren aan bod: tegendoelpunten vlak na rust. Deze competitie kreeg FC Oss 19 tegendoelpunten (de 'illegale' eerste wedstrijd tegen Jong AZ meegerekend) te verwerken, waarvan 7 in de eerste tien minuten na rust en 8 in het eerste kwartier na rust . SC Telstar (2), Jong AZ (1+1), Almere City FC (1), Go Ahead Eagles (2) en SC Cambuur (1) schoten allen raak in de eerste vijftien minuten na rust. Gunstig voor FC Oss is dat FC Emmen dit seizoen niet echt daadkrachtig is na rust. Van de veertien treffers die de ploeg van Dick Lukkien maakte, viel er eentje vlak na rust.

Historie
FC Oss en FC Emmen ontmoetten elkaar in het verleden 48 keer. Daarvan won FC Emmen er 23, FC Oss 14 en 11 keer werd het gelijk. Vorig seizoen eindigden de ontmoetingen in een 2-2 (in Oss) en 2-0 (in Emmen). Die 2-0 in Emmen was de eerste wedstrijd na het ontslag van François Gesthuizen en zat Wels als interim-trainer op de bank. Tim Siekman en Género Zeefuik zorgden voor de Emmense treffers. Bij FC Emmen zat toen nog Niels Fleuren (foto) in de selectie. Fleuren is er vrijdag ook bij, maar dan namens FC Oss.