Europese actie 'Hallo, wij zijn moslims' ook in Oss

Gepubliceerd: Donderdag 20 april 2017 14:10

Europese actie 'Hallo, wij zijn moslims' ook in Oss

OSS – Onder het motto ‘Hallo, wij zijn moslims’ wil de Mescidi Cuma moskee in de Osse Schadewijk op 29 april het gesprek aangaan met medeburgers. Het gaat om een Europese straatactie waarbij moslims zich voorstellen en rozen uitdelen.

Ook de moskee in Oss wil het gesprek aangaan om de vooroordelen te verminderen. “Wij willen als Mescidi Cuma moskeevereniging van de Islamitische Stichting Milli Görus in Oss het persoonlijke contact opzoeken, barrieres opheffen en bruggen bouwen”, aldus Kenan Kurt van de Stichting Mescidi Cuma Oss.

De actie vindt plaats in het centrum van Oss en begint om 11.00 uur op parkeerplaats Terwaenen. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken kunnen belangstellenden ook een roos en uitnodiging meenemen voor de open dag. Die is twee weken later, op 13 mei vanaf 14.30 uur bij de moskee aan het Industriepark-Oost in Oss.

Reageren op dit bericht