Dringend verzoek Berchs-Heem om hulp bij zoektocht nieuwe locatie

Gepubliceerd: Dinsdag 12 september 2017 21:50

Dringend verzoek Berchs-Heem om hulp bij zoektocht nieuwe locatie

BERGHEM - Gerard van der Linden, de voorzitter van Berchs-Heem, doet een dringend beroep op de dorpsraad om de zoektocht naar een nieuwe locatie te ondersteunen. Dat deed hij dinsdagavond tijdens de openbare vergadering van de dorpsraad.

Vorige maand werd duidelijk dat Berchs-Heem in november na 3,5 jaar weg moet uit het voormalige klooster aan de Sint Willibrordusstraat. Brabant Wonen, de eigenaar van het klooster, gaat het gebouw verkopen. Er zouden zorgappartementen in komen. Naast Berchs-Heem moeten ook TV-Berghem en het mortuarium op zoek naar onderdak.

De moed zakt bij Van der Linden in de schoenen. "We bestaan al 25 jaar en dragen al zo lang zorg voor de historie. Hoe moeten we nu verder?", aldus Van der Linden. Ook maakt de voorzitter zich zorgen om TV-Berghem. "Dit mag niet zomaar aan de kant worden geschoven."

Locaties

Intussen heeft het bestuur niet stil gezeten. Er zijn al verschillende locaties bezocht. Toch vielen meerdere locaties, zoals de Berchplaets, af omdat het financieel niet haalbaar was. De kantine van Berghem Sport leek toen een goede optie, maar ook dat ging niet door, omdat de gemeente van plan is de kantine te slopen. "Dit is de grootste kapitaalvernietiging van de laatste jaren", vindt Van der Linden.

Units
De beste optie zijn nu de units van het verhuisde bijna-thuis-huis De Oase. Begin september zou er een vervolggesprek komen met wethouder Kees van Geffen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Voorzitter van de dorpsraad, Eric Remmerswaal, beloofde zich hiervoor hard te gaan maken. "We gaan met jullie meekijken. Dat kan ik jullie toezeggen. Ook wij willen samen met wethouder Van Geffen kijken naar de beste opties", laat Remmerswaal weten.

Lees ook:
Berchs-Heem gaat nu voor permanente plek
Berchs-Heem zoekt nieuw onderkomen


Deel deze pagina: