De dag van de Koningsspelen, 6000 basisscholen doen mee

Gepubliceerd: Vrijdag 21 april 2017 07:37

De dag van de Koningsspelen, 6000 basisscholen doen mee

NISTELRODE – Voor de vijfde keer worden vandaag op basisscholen in Nederland de Koningsspelen gehouden. Zesduizend basisscholen, waaronder ‘t Maxend en De Beekgraaf in Nistelrode, hebben zich aangemeld om mee te doen.

De Koningsspelen, sinds de inhuldiging van Willem-Alexander als koning in 2013 vaste prik op de vrijdag voor Koningsdag, worden om 9.30 uur officieel geopend door koning Willem-Alexander en koningin Maxima op basisschool De Vijfmaster in Veghel.

Koningsontbijt
De dag begint met het Koningsontbijt. “We hebben de kinderen gevraagd om in de kleuren rood-wit-blauw of oranje naar school te komen”, zegt een woordvoerster van ‘t Maxend. “Het ontbijt, dat bestaat uit brood, appels en melk, wordt gesponsord door Jumbo. Je moet je dan als school wel aanmelden voor de Koningsspelen.”

Gezamenlijke sportdag
Na het ontbijt in de klas volgen de Spelen. “De leerlingen van groep 1 tot en met 3 doen spelletjes op school. De kinderen van groep 4 tot en met 8 gaan samen sporten met leeftijdgenoten van De Beekgraaf. Dat doen we op het sportcomplex van Prinses Irene.”

Ook verenigingen kunnen zich aanmelden om te helpen bij de organisatie. In Nistelrode helpen onder andere de voetbal-, korfbal-, volleybal- en tennisclub mee. Ook staat er een clinic van de balletschool uit Heesch op het programma.

Thema 'Feest'
Tijdens deze jubileumeditie staat het thema ‘Feest’ centraal. Doel van de Koningsspelen  is om te laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid. Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.