CDA-er René Peters: ‘Vernieuwing geeft gedoe’

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 18:44

CDA-er René Peters: ‘Vernieuwing geeft gedoe’

OSS – “Vernieuwing geeft gedoe. Niet meer en niet minder.” Dat is de reactie van Tweede Kamerlid René Peters uit Oss op het tumult rond de kandidatenlijst van het CDA Oss voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Zittende raadsleden – waaronder Marianne Zondag – vonden zichzelf gisteravond tijdens een ledenvergadering tot hun verbazing terug op een onverkiesbare plek. Hanneke Smits stond helemaal niet op de lijst.

De leden van het CDA zouden de lijst woensdag vaststellen, maar zover kwam het niet. Wel werd Mari van Kilsdonk aangewezen als lijsttrekker. Hij volgt René Peters op.

In de top tien staan, naast Van Kilsdonk als lijsttrekker en Voskamp op plek zeven, acht nieuwe gezichten.  De namen: Gerti van Valkenburg, Marc van den Heuvel, Gerrit Hagoort, Joris van Hest, Sidney van den Bergh, Egbert van Ewijk, Paul Smink en Robert Schuurmans.

"Er zijn heel veel goede mensen met ambitie en maar een beperkt aantal plaatsen", aldus Peters. "Dat is het."

De definitieve kandidatenlijst wordt op 21 november vastgesteld tijdens een extra ledenvergadering van het CDA Oss.