Bernheze handhaaft positieve koers

Gepubliceerd: Donderdag 20 april 2017 12:49

Bernheze handhaaft positieve koers

HEESCH – ‘We hebben een positieve koers te pakken’. Dat zei wethouder Jan Glastra van Loon vanmorgen bij de presentatie van de Perspectiefnota voor Bernheze. Daarin staan de beleidskeuzes van het college tot 2021.

    De tijd van bezuinigen is voorbij, de begroting is sluitend. Het college van b en w van Bernheze gaat eenmalig 4,5 miljoen euro vrijmaken voor nieuwe investeringen. Daarbij komt tot 2021 nog een bedrag van een tot twee ton per jaar voor structurele zaken.

Versnelde woningbouw
Versnelde woningbouw, groen om de puntjes op de i te zetten bij de nieuwbouw in de kernen, de nieuwe omgevingswet die medio 2019 in werking treedt, duurzaamheid en aandacht voor menselijk maatwerk in het sociale domein zijn zaken waarin wordt geïnvesteerd.

OZB stijgt minder
Wat ook opvalt is dat Bernheze extra geld wil vrijmaken om meer mensen naar de stembus te krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. En goed nieuws voor de inwoners, de OZB stijgt niet met drie maar met twee procent.

De donderdag gepresenteerde Perspectiefnota wordt behandeld tijdens de komende commissievergaderingen. Ook inwoners kunnen hier hun mening laten horen. Wat de politiek ervan vindt wordt duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering op 1 juli.


Deel deze pagina: