Berghemse tovert huis om tot kerstpaleis

Woensdag 20 december 2017 14:22

Berghemse tovert huis om tot kerstpaleis

BERGHEM – Honderden kerstlampjes, kerstmannen en andere versieringen zijn er in en rondom haar huis te vinden. De Berghemse Petra van Hoogstraten heeft haar woning weer omgetoverd tot een kerstpaleis.

De 60-jarige Van Hoogstraten is elk jaar wekenlang druk met het ophangen van de kerstversiering. “Het begint al in november met het ophangen van de lichtjes. Direct na Sinterklaas begin ik ook met de lampjes en de versiering buiten”, vertelt de Berghemse.

In de keuken, de woonkamer, de tuin en in de badkamer en wc; overal is er in het huis wel iets te vinden dat met kerst heeft te maken. “Ik vind het gewoon een heel erg leuk sfeertje hebben. De kleinkinderen vinden het ook prachtig.”

Poppenkast
De Berghemse krijgt veel reacties uit de buurt. “De meeste mensen vinden het een poppenkast, maar dit is mijn hobby en mijn huis; ik doe gewoon wat ik wil.”

Versiering
Al haar hele leven versiert ze haar huis en elk jaar komen er weer meer spullen bij. “Ik krijg ook veel spullen van familie en kennissen.” De weken voor kerst vindt Hoogstraten dan ook het mooist. “Ik vind het huis versieren nog leuker dan kerst zelf. Ik merk wel dat ik steeds ouder word en dat het lastiger wordt om de lampjes op te hangen, maar zo lang als ik kan, blijf ik dit doen”, aldus Van Hoogstraten.

Deel deze pagina: