Berchs-Heem neemt afscheid van het oude klooster

Woensdag 06 december 2017 14:05

Berchs-Heem neemt afscheid van het oude klooster

Berghem – Heemkundevereniging Berchs-Heem uit Berghem organiseert eind 2017 een afscheidstentoonstelling over het oude klooster. De vereniging moet weg uit het oude klooster en wil daarom op een bijzondere manier afscheid nemen van het gebouw.

Na vier jaar in het oude klooster aan de Willibrordusstraat te hebben gezeten, moet de heemkundevereniging weer op zoek naar een nieuwe locatie. Met een expositie van oude schoolfoto’s neemt de heemkundevereniging afscheid van hun huidige onderkomen.

Schoolfoto’s
De expositie geeft onder meer een overzicht van een aantal zusters die vanaf 1884 in het klooster verbleven. Daarnaast kunnen oud-leerlingen van de Josephschool hun oude klassenfoto’s bekijken.

De expositie is van 23 tot en met 30 december, met uitzondering van Eerste Kerstdag, van 11.00 tot 16.00 uur.