'Laat de geitenhouder maar verhuizen, dan is heel Herpen blij'

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juli 2017 20:58

'Laat de geitenhouder maar verhuizen, dan is heel Herpen blij'

HERPEN - Geitenhouder Van de Ven in Herpen wil zijn bedrijf toch uitbreiden. Veel Herpenaren werden het slachtoffer van de Q-koorts, die in 2007 in het bedrijf uitbrak, en zijn niet te spreken over de plannen van de boer.

Geitenhouder Arjan van de Ven in Herpen breidt uit van 1.945 naar 3.450 geiten. En daar komt ook een onbekend aantal koeien bij. Ten minste, als de aanvraag, die al sinds december bij de gemeente ligt, wordt goedgekeurd. De aanvraag leidt tot onbegrip bij bewoners. Ze hebben nog steeds last van de Q-koorts die in 2017 bij het bedrijf uitbrak. Buurtbewoner Tinie van Son, die zelf ook Q-koorts heeft gehad, is duidelijk: "Ik denk dat hij moet verhuizen. Dan is heel Herpen blij. Jarenlang heb ik er last van gehad. Ik kon niet meer dan halve dagen werken."

De geitenhouder laat weten de zorgen van de omwonenden wel te begrijpen, maar hoopt meer begrip te kweken. Anja van de Ven: "Een angst is persoonlijk en reƫel. Maar een gesprek van mens tot mens helpt altijd."

Van der Schoot
Ook wethouder Johan van der Schoot heeft begrip voor de zorgen onder de bewoners. "Ik woon zelf in Herpen en heb oog voor onrust. Als de aanvraag compleet is, dan bekijken we het en wegen we mee wat het gesprek met bewoners oplevert."