'Kennis en ervaring Q-koorts dreigen verloren te gaan’

Gepubliceerd: Dinsdag 17 januari 2017 11:18

'Kennis en ervaring Q-koorts dreigen verloren te gaan’

OSS - Er moet een kennis- en adviescentrum komen over de ziekte Q-koorts. Dat vindt BrabantAdvies, de adviesraad die Provinciale en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant adviseert.

Volgens de adviesraad mogen Q-koortspatiënten niet aan hun lot worden overgelaten. Het kennis- en adviescentrum moet er niet alleen komen als aanspreekpunt voor de mensen die de ziekte al hebben, maar ook voor mensen die slachtoffer worden bij een nieuwe uitbraak van Q-koorts.

Q-Support

Brabantadvies schreef hierover een brief aan de Tweede Kamer en het bestuur van de provincie Noord-Brabant. Aanleiding voor de brief is dat de Stichting Q-Support binnenkort ophoudt te bestaan. Q-support is landelijk actief met advies en begeleiding voor Q-koortspatiënten met chronische Q-koorts en mensen met QVS (Q-koorts Vermoeidheidssyndroom).

Besmetting

Tien jaar geleden zijn 50.000 tot 100.000 mensen besmet geraakt met Q-koorts. Hiervan is 60% afkomstig uit Brabant. 75 Q-koortspatiënten zijn inmiddels overleden door de besmetting. Duizenden patiënten zijn er slecht aan toe.

ramon v maren dinsdag 17 januari 2017

ik vind dat ze door moeten gaan met onderzoek en de mensen niet ik de kou laten zitten

Reageren op dit bericht