'FC Oss verandert naam weer terug in TOP Oss'

Gepubliceerd: Vrijdag 27 oktober 2017 18:57

'FC Oss verandert naam weer terug in TOP Oss'

OSS - FC Oss wil volgend seizoen weer uitkomen onder de naam TOP Oss. Dat bevestigen bronnen rondom de club en binnen de gemeente Oss. Het logo wordt ook veranderd, dat zal waarschijnlijk een combinatie worden van het FC Oss-logo en dat van SV TOP.

Al geruime tijd gaat het bij FC Oss rond dat de naam veranderd wordt naar TOP Oss. En nu bevestigen bronnen rond de club en in het gemeentehuis tegenover Dtv dat de naamswijziging op de rol staat. "Het gaat gebeuren, zeker", laat een invloedrijke sponsor weten. "En dat werd tijd ook", voegt hij eraan toe. "Het is nu ook het juiste moment om het te doen", laat een andere bron weten. "De supporters willen al jaren de naam terug. De prestaties zijn er door de invoering van de naam FC Oss nou ook niet echt beter op geworden. Maar juist nu de ploeg vierde staat en er positiviteit is, kan dit nog voor een extra steun in de rug zorgen."

Het kan zijn dat de toevoeging 'FC' nog aan de naam wordt toegevoegd. "Dus dan kan het officieel FC TOP Oss of TOP Oss FC zijn. Dat zou kunnen. Maar de club zal naar buiten treden als TOP Oss." Voormalig voorzitter Bert Zwanenburg (die in 2009 de naamswijziging van TOP Oss naar FC Oss initieerde) gaf aan niet op de hoogte zijn: "Maar ik hoop dat ze goede argumenten hebben gevonden om het te doen. Mij maakt het niet zoveel uit. Dat heb ik in 2015 ook al gezegd, toen 'TOP Oss' de rugsponsor was op het shirt."

Gemeente Oss
Binnen de club was men benieuwd of de gemeente Oss het eens was met de naamswijziging, maar in het gemeentehuis hebben ze er geen probleem mee. Er is een brief verstuurd vanuit het gemeentehuis met toestemming. "Het is vooral een zaak van de club zelf", laat iemand van de gemeente Oss weten. "Maar wij willen wel dat de naam 'Oss' in de nieuwe naam komt. Met TOP Oss is dat dus geen probleem. Wel willen we als gemeente Oss dat FC Oss in gesprek gaat met SV TOP om te vragen hoe zij hierin staan." Bij SV TOP blijkt er echter geen probleem te zijn met de op handen zijnde naamswijziging. SV TOP-voorzitter Frans Boon: "Dit moeten we bespreken in het bestuur. Maar het lijkt me niet dat dit een probleem is."

Van TOP Oss naar FC Oss
In 2009 veranderde de club de naam van TOP Oss naar FC Oss. Een achterliggende gedachte was om op die manier meer supporters naar de club te trekken die tot op dat moment de club niet los konden of wilden zien van SV TOP, de naburige amateurclub. Daarnaast zou de club als ‘FC Oss’ een meer regionale uitstraling krijgen. Op die manier zouden er meer sponsoren komen, was de bedoeling. Beleidsbepalers merken echter dat de naam ‘TOP Oss’ nog steeds een veelgebruikt is buiten Oss om de club te benoemen. En in de toekomst zal dat dus ook zo blijven.

2009-2017
De club degradeerde in het seizoen 2009-2010 naar de Topklasse en vocht zich terug. Sindsdien werd de club twee keer laatste en verder bivakkeerde de club onderin de middenmoot. Een keer werd er een periodetitel gewonnen. Dit seizoen gaat het de club voor de wind, het staat vierde in de Jupiler League.

Algemeen directeur Peter Bijvelds gaf namens FC Oss aan niet te willen reageren.

Foto: Marcel Bonte