‘Voor supporters belangrijkste wedstrijd van het seizoen’

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 11:02

‘Voor supporters belangrijkste wedstrijd van het seizoen’

OSS/DEN BOSCH - Voor FC Oss en FC Den Bosch staat vrijdagavond de eerste derby van het seizoen op het programma. FC Den Bosch-coach Wil Boessen en verdediger Sam Kersten uit Ravenstein blikken vooruit.

“Voor supporters is het de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen”, zegt Boessen. Hij was in 2014-2015 trainer bij FC Oss en heeft de wedstrijd dus ook vanuit de andere dugout meegemaakt: “Ik weet hoe het leeft. Niet alleen onder de spelers, maar ook onder de supporters.”

Boessen hoopt vanzelfsprekend dat zijn ploeg vrijdagavond de drie punten pakt in Oss. “Het is prettig als we de wedstrijd positief afsluiten, in een winst”, zegt Boessen.

‘Extra beladen wedstrijd’
Ook voor verdediger Sam Kersten is de wedstrijd extra beladen. Hij komt uit Ravenstein en is trainer bij sv TOP, de voetbalclub die pal naast het FC Oss-stadion ligt. “Ik kom zelf regelmatig in Oss en vrienden wonen daar. Als we niet weten te winnen, zal ik het nog wel even moeten aanhoren”, lacht Kersten.

“Het leeft al een paar weken. Ik kan niks anders doen dan m’n best”, zegt de 19-jarige verdediger.

150 supporters
De wedstrijd wordt vrijdagavond voor het eerst in drie jaar weer met thuis- en uitsupporters gespeeld: drie jaar geleden liep een wedstrijd tussen de clubs uit de hand. FC Den Bosch kreeg een boete van 10.000 euro, 54 Oss- en Den Bosch-supporters moesten zich verantwoorden voor de rechter en 86 supporters kregen een stadionverbod.

Bij de wedstrijd van vrijdagavond zijn 150 Bossche supporters welkom in het uitvak.