‘Kennis over Q-koorts doorgeven’

Gepubliceerd: Maandag 30 januari 2017 14:46

‘Kennis over Q-koorts doorgeven’

HEESCH – Stichting Q-support hield maandag in De Pas in Heesch de Werkplaats Q-koortsonderzoek. Doel daarvan was te bekijken wat er in de toekomst moet gebeuren met de nog lopende onderzoeken naar de ziekte.

Dit omdat Q-support in oktober 2018 als organisatie ophoudt te bestaan. Patiënten moeten als direct belanghebbenden zo snel mogelijk profijt hebben van de onderzoeksresultaten, zo stelt de stichting. Het is daarbij zaak de inmiddels opgedane kennis niet verloren te laten gaan.

De bijeenkomst in Heesch werd bijgewoond door zo’n 50 onderzoekers, patiënten en andere betrokkenen. Het moet leiden tot een concreet stappenplan waarmee onderzoekers en patiënten vervolgens samen aan de slag gaan.

Bert maandag 30 januari 2017

Ik hoop dat de bewindsvoorders van het UWV hun werknemers een vrijgelijde geven voor het erkennen van deze ziekte na deze bekendmaking van deze q-koorts onderzoeken. Vanwege de financiele vergoeding door de overheid , belangenverstrengeling, zal dit wel weer ergens onder het tapijt geschoven worden. De patienten wachten al jaren op de erkenning van deze ziekte bij het UWV zodat ze daar niet meer regen een muur op lopen.

Reageren op dit bericht